webinar

مشاوره مهاجرت

با مشاوره روانشناسی مهاجرت بهترین راه تطبیق با شرایط جدید را بیابید

مشاوره مهاجرت یکی از تکنیک‌های مناسب برای رویارویی با شرایطی ناشناخته در کشوری جدید است. این امر سبب می‌شود که بتوانید با خودآگاهی قدم در این مسیر بگذارید و از سلامت روان خود در هر مرحله مراقبت کنید. چرا که گام برداشتن در مسیر مهاجرت، سفری پیچیده و تحول‌آفرین است که چالش‌های عاطفی، روانی و عملی زیادی را در بر می‌گیرد. همانطور که افراد پیچیدگی‌های سازگاری با فرهنگ‌های جدید، ایجاد روابط و ایجاد حس تعلق را دنبال می‌کنند، نقش سلامت روان بسیار مهم می‌شود.

در این بخش به سوالات متداول در حوزه روانشناسی مهاجت پرداخته و چشم انداز چندوجهی سلامت روان را در طول مهاجرت بررسی می کنیم و مزایای جلسات درمانی را که برای رسیدگی به نیازهای منحصر به فرد افراد، زوج ها و خانواده ها طراحی شده است، را روشن کنیم. ما در کلینیک روانشناسی مینو، پیچیدگی‌های درمان برای زوج‌ها، جوانان، کسانی که به تنهایی سفر می‌کنند و با موقعیت‌های جدید کنار می‌آیند را بررسی می‌کنیم، و نقش محوری هر یک در تقویت انعطاف‌پذیری و رفاه را مورد توجه قرار می‌دهیم.

جلسات روانشناسی مهاجرت برای چه کسانی مفید است؟

این روزها مهاجرت راهی است که بسیاری از افراد برای آینده و زندگی خود انتخاب می‌کنند. عموما افراد برای دستیابی به موقعیت‌های بهتر، رفاه بیشتر و… دست به چنین اقدامی می‌زنند. اما توجه به این نکته مهم است که هر فردی وقتی در محیطی جدید قرار می‌گیرد، چالش‌های متفاوتی را تجربه می‌کند. هر چه این تغییر بزرگتر باشد، چالش‌ها نیز وسعت بیشتری پیدا می‌کنند. در مورد موقیعت مهمی مانند تغییر کلی کشور، که شامل تغییر محل کار، تحصیل و زندگی است، این امر می‌تواند برای هر فردی وجوه مختلفی را در بر داشته باشد. به طور کلی مشاوره مهاجرت می‌تواند برای هر فردی که به نوعی با این پدیده روبرو است، مفید باشد. این دسته‌بندی‌ها عبارتند از:

کودکان و نوجوانان: این ذهن‌های جوان هم مانند بزرگسالان در معرض تغییرات و چالش‌ها قرار می‌گیرند، با این تفاوت که تجربه کمتری برای مقابله با شرایط دارند و گاهی شکنندگی آنها در این بازه‌ها حساس‌تر نیز می‌شود. لذا مشاوره کودک و نوجوان (لینک بشه به صفحه مربوط) در مبحث مهاجرت، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. آنها با چالش‌هایی اعم از تغییر محیط، از دست دادن دوستان، دوری از اقوام، تغییر مدرسه، تحصیل به زبان جدید و… باید روبرو شوند و جلسات تراپی می‌تواند آنها را برای کنار آمدن با شرایط جدید آماده‌تر کند.

تنهایی: غربت و دوری از عزیزان، بر حسب مقدار وابستگی افراد به اعضای خانواده و دوستان، می‌تواند برای هر شخصی، میزان متفاوتی از اهمیت را داشته باشد. افزایش توانایی خودآگاهی برای کنترل این شرایط، در زمان مهاجرت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که با جلسات مشاوره می‌توان به آن دست یافت.

زوج‌ها: در مسیر مهاجرت ممکن است شرایط متفاوتی برای زوج‌ها ایجاد شود. ترک زودتر یکی از افراد، دوری از یکدیگر، پیش بردن رابطه در دوری، تلاش برای حمایت عاطفی، زندگی دو نفره در شرایط جدید، کمک به همسر و پارتنر برای حل مشکلات و… همه مواردی هستند که در این دسته از جلسات می‌توان به آنها پرداخت تا رابطه تحت تاثیر مهاجرت، به خوبی پیش برود.

دوری از عزیزان: ممکن است گاهی ما شخصی نباشیم که به شرایط جدید منتقل شده است، اما مهاجرت سبب شده است تا از عزیزی دور باشیم. این امر سبب می‌شود که شرکت در جلسات رواندرمانی به ما کمک کرده و تاب‌آوری ما برای رویارویی با شرایط جدید را بالاتر ببرد تا بتوانیم حتی از راه دور هم حمایت عاطفی لازم از عزیزان خود را داشته باشیم.

در چه مرحله‌ای از مهاجرت باید از این جلسات استفاده کرد؟

به طور کلی در هر مرحله‌ای از مهاجرت که باشید،‌ جلسات روانشناسی مهاجرت می‌تواند به سلامت روانی شما کمک کند. این مراحل در مشاوره مهاجرت عبارتند از: قبل از مهاجرت، در پروسه مهاجرت و پس از انتقال به شرایط جدید.

  1. تصمیم به مهاجرت، نیاز به بررسی دقیق تمامی جوانب دارد. نکته مهم آنجاست که این یک تصمیم هیجانی و برآمده از احساسات زودگذر نباشد. چرا که مهاجرت نیاز به توان روحی بالا دارد و اگر بر اساس هیجانات این انتخاب انجام شود، با روحیه‌ای شکننده گام در این مسیر گذاشته می‌شود که در نهایت می‌تواند هزینه‌های روانی و مالی زیادی را برای فرد به دنبال داشته باشد. قبل از شروع پروسه، جلسات مشاوره به شما کمک می‌کنند تا انتخابی درست‌تر و مطمئن‌تر داشته باشید.
  2. به طور کلی می‌توان گفت که پروسه مهاجرت، مسیری پراسترس و سخت است. انتظار برای هر مرحله، مقابله با شرایط و اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی، تلاش و فشار و استرس بالا، همگی نیاز به توان روانی بالا دارند.
  3. بسیاری از افراد مهاجرت را مشابه یک نقطه پایان برای زندگی خود می‌بینند که پس از آن تمامی مشکلات ناپدید می‌شوند. داشتن تصویری واقعی از زندگی بعد از مهاجرت، بالا بردن توان روحی برای مقابله با شرایط جدید، کنار آمدن با شرایط جدید، تنهایی و غربت، توان حل مسائل و مشکلات، دوست‌یابی در محیط جدید و… همه مسائلی هستند که باید از زمان شروع پروسه مهاجرت با آنها روبرو باشید.

رزرو وقت مشاوره مهاجرت

می‌توان گفت که، مسیر مهاجرت یک فرآیند پویا و دگرگون کننده است که نیازمند یک رویکرد جامع به سلامت روان دارد. جلسات درمانی، چه برای زوج‌ها، چه برای کودکان و نوجوانان، چه کسانی که به تنهایی مهاجرت می کنند، و یا حتی کسانی که به طریقی با این پدیده روبرو هستند، نقشی اساسی در تقویت انعطاف پذیری، سازگاری و رفاه عاطفی ایفا می کنند. با پذیرش چالش‌های منحصر به فرد در هر مرحله از مهاجرت، تراپی به چراغ حمایتی تبدیل می‌شود و ابزارهای مورد نیاز برای پیشرفت در محیط جدید را در اختیار افراد و خانواده‌ها قرار می‌دهد تا بتوانند چالش‌های مسیر را با قدرت روحی بالاتری پشت سر بگذارند.  چرا که همانطور که ما در حال تغییر هستیم، قدرت سلامت روان و مداخلات درمانی به عنوان گواهی بر ظرفیت انسان برای رشد، انعطاف‌پذیری و پیگیری یک زندگی رضایت بخش در یک کشور جدید است.

migration

برای رزرو جلسات رواندرمانی مهاجرت از طریق زیر با ما در تماس باشید: